Installeren van Google Analytics in WordPress - Logo, huisstijl ontwerp, websites en webshops | Hoogeveen

Installeren van Google Analytics in WordPress

Als u de verkeersgegevens van uw site wilt meten, dan kunt u geen betere hulpmiddel vinden dan Google Analytics. Het geeft u allerlei informatie over uw bezoekers en hoe ze met uw site omgaan.
In dit bericht gaan we kijken waarom u Google Analytics op uw WordPress-website moet gebruiken en hoe u Google Analytics op uw website kunt installeren.

WAAROM MOET U GOOGLE ANALYTICS GEBRUIKEN

Google Analytics is een krachtig analytics tool dat is ontworpen om u te helpen de prestaties en effectiviteit van uw site te begrijpen. Het geeft u informatie die u mogelijk kan helpen uw online marketing inspanningen te maximaliseren en omrekeningspercentages te verhogen. Als u nog steeds niet overtuigd bent, dan zijn er nog een paar andere redenen om Google Analytics te gebruiken:

  • Met Google Analytics kunt u allerlei gegevens over verkeer en gebruikersgedrag bijhouden die u kunt gebruiken om het ontwerp en de inhoud van uw site te optimaliseren.
  • Google Analytics komt met vijf verschillende rapport types direct uit het vak. Daarnaast kunt u uw eigen aangepaste rapporten opstellen door gebruik te maken van de sleep-en-drop-interface.
  • Met realtime rapporten van Google Analytics kunt u zien dat bezoekers interactief met uw website realtime communiceren. Zou het niet leuk zijn om te zien hoeveel bezoekers op uw site actief waren op elk gewenst moment?

Nu u een goed begrip hebt van wat Google Analytics is en waarom het een goed idee is om deze webservice te gebruiken, laten we eens kijken hoe u deze kunt installeren op uw WordPress-website.

Google analytics installeren op uw website

We gaan er vanuit dat u al een Google Analytics account heeft.

Log in op uw WordPress website en ga naar Plugins> Add New. Zoek naar de Google Analytics voor WordPress via de plugin van MonsterInsights. Zodra u het hebt gevonden, installeer en activeer deze op uw WordPress website.

Ga nu door naar Insights> Settings in het zijbalkmenu en klik op de Authenticate with your Google account knop.

Zodra u dat doet, ziet u een pop-up wizard op uw scherm dat u door drie stappen zal door laten lopen om uw Google Analytics-account te verifiëren. Klik op Volgende.

Op het volgende scherm wordt u gevraagd uw Google-code in te voeren. Klik op de knop Klik om de code van Google te krijgen om uw code te grijpen en vervolgens in het tekstgebied te plakken. Opmerking: deze code is anders dan uw tracking-ID / trackingcode. Klik op ‘volgende’ om door te gaan.

In de laatste stap wordt u gevraagd om de eigenschap die u in stap 1 van deze zelfstudie hebt gemaakt te selecteren. Het tracking-ID moet overeenkomen met die welke u hebt opgeslagen in uw tekstbestand. Selecteer het analyseprofiel en klik vervolgens op de knop Volgende om verder te gaan.

Zorg ervoor dat u op de knop Opslaan Wijzigingen onderaan het scherm klikt. Dat is het! Google Analytics is nu geïnstalleerd op uw WordPress website.

  • 1
  •  
  •  
  •