Social media

Sociale media is een zeer effectief en onmisbaar middel in uw online marketing strategie.

Social media inzetten voor uw bedrijf

Het inzetten van verschillende social media kanalen voor uw bedrijf kan veel voordelen met zich meebrengen. Deze zijn bijvoorbeeld het vergroten van uw naamsbekendheid,  verkeer genereren naar uw webshop of website, het genereren van leads en het gratis informeren en interactief communiceren met uw doelgroep.

De aanwezigheid op deze online platforms zijn laagdrempelig en gratis. Door actief te worden en te blijven op deze forums kunt u uw producten of bedrijf goed in de markt zetten.

social media onderhouden

Social media en de zoekmachines

Door de toename van de gebruik van mobile toestellen ging social media steeds groter rol spelen in onze leven. Bijna iedereen heeft een of meerdere privé of zakelijke profielen op een van de social media netwerken.

Social media is door de zoekmachines een belangrijke ranking factor geworden. Als een website of bedrijf veel likes krijgt of gedeeld wordt op social media dat betekent dat ze populair zijn. Bedrijven die populair zijn worden vaak gezien als autoriteit op hun vakgebied of regio. Dit waardeert Google ook. En daarom is populair zijn op social media een ranking factor geworden voor Google en andere zoekmachines.

Social media inzetten in uw zoekmachine optimalisatie campagne is daarom heel belangrijk.

Welke zijn de populairste social media kanalen?

Het meest gebruikte sociale media kanaal is WhatsApp, dat door 10,9 miljoen Nederlanders gebruikt wordt. WhatsApp wordt gevolgd door Facebook, YouTube, LinkedIn en Instagram. Instagram duwt Twitter uit top-5.

Moet ik overaal een account aanmaken?

Betekent dit voor u dat u overal een account moet opzetten en bijhouden?

Het is natuurlijk veel werk om alles bij te houden en overal actief worden.  Zorg daarom goed dat u weet waar uw doelgroep te vinden is. Zijn uw klanten particulieren, dan zijn ze te vinden  op Instagram, Facebook en Twitter. Of komen uw klanten uit de zakelijke markt dan kunt u beter actief worden op LinkedIn, Twitter of Google+.

Kunt u uw social media kanalen niet zelf onderhouden dan kan Beabudai u daarbij mee helpen.