Wat is een responsive website?

Wat is een responsive website?

Eenvoudig gezegd, responsive webdesign is een aanpak waarmee ontwerp en code kunnen reageren op de grootte van het scherm van een apparaat. Het geeft u de optimale kijkervaring, ongeacht of u nu naar een mobiele telefoon, uw tablet of desktop kijkt.

Waarom is responsive webdesign zo belangrijk?

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon voor het surfen op internet. Voor u als ondernemer is het dus onmisbaar dat uw website op mobiele apparaten of tablets ook goed getoond wordt. Als de gebruikers ervaring van uw bezoekers op uw website niet ideaal is dan heeft u kans dat uw bezoekers weglopen. Op die manier loopt u de risico dat u klanten verliest.

Uw website moet zo ontworpen worden dat uw website op elk scherm optimaal getoond wordt. Voor dit probleem geeft responsive design een betaalbare oplossing.

Google houdt ook van responsive websites

Een andere reden om je website responsive te maken is dat geoptimaliseerde website beter scoren in de zoekresultaten.

Google houdt van kwaliteit en stelt de behoefte van de bezoekers zeer op prijs daarom stellen ze hoge eisen aan de websites. Als een website zorgt voor een goed gebruikers ervaring dat waardeert Google ook en laat Google deze website ook beter ranken in de zoekmachine.

Sinds april 2015 geeft Google de voorkeur aan websites die goed werken op mobiele apparaten. Als uw website nog niet responsive is dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen. Anders zakt u in de zoekresultaten weg en betekent het ook dat u omzet misloopt.

Tijd voor een responsive website?

Beschikt u nog niet over een responsive website? Dan is het duidelijk dat u niet langer kan wachten als u geen klanten wilt verliezen.  U moet zorgen dat u niet verwijdert uit de zoekresultaten en geen kansen misloopt.

Het is nu de tijd voor een goed presterende responsive website!

Wilt u een responsive website laten maken?

  •  
  •  
  •