Zoekmachine optimalisatie – SEO

SEO is het acroniem voor zoekmachine optimalisatie. Het is de praktijk om websites te optimaliseren zodat ze een hoge positie in Google of andere zoekmachines kunnen bereiken. SEO richt zich op rankings in de organische (niet betaalde) zoekresultaten.

Wat is Zoekmachine optimalisatie?

Onder zoekmachine optimalisatie verstaan we het optimaliseren van uw website voor het beter vindbaar worden in de zoekmachines. Optimaliseren kan offsite en onsite.

Onsite SEO factoren

Onsite SEO factoren zijn alle dingen die u op uw eigen website kunt beïnvloeden. Alle soorten technische aspecten van uw website zijn belangrijk voor uw website om in de zoekmachines te rangschikken.

De structuur van uw website, de snelheid van uw site en de inhoud van uw site zijn andere belangrijke SEO-factoren op de pagina.

Offsite SEO factoren

Naast SEO-factoren op de pagina, zijn er SEO-factoren buiten uw pagina. Deze offsite SEO factoren zijn echter een beetje moeilijker te beïnvloeden. De belangrijkste off-page factor is de links naar uw website. Hoe meer (relevante) sites linken naar uw website, hoe hoger uw ranking in Google zal zijn.

Een andere offsite factor is de competitie of de niche van uw specifieke website. In sommige niches is het veel moeilijker om te rangschikken dan in andere niches. Het concurrentievermogen van uw markt heeft daarom ook een grote invloed op uw kansen om te rangschikken.

Hoe krijg ik mijn website bovenaan in Google?

SEO strategie

Google’s missie is om de informatie van de wereld te organiseren en universeel toegankelijk en nuttig te maken. Google wil hun gebruikers het beste resultaat voor een specifiek zoekwoord tonen. Als u wilt rangschikken voor een zoekwoord, moet u het beste resultaat proberen te maken.

Wees het beste resultaat!

Het beste resultaat betekent focus op technische uitmuntendheid, geweldige gebruikerservaring, foutloze websitebeveiliging en echt geweldige inhoud. U moet zich richten op alle aspecten van website optimalisatie om het beste resultaat te zijn. Dat is wat een holistische SEO strategie betreft!

Basis zoekmachine optimalisatie met Yoast

Basis zoekmachine optimalisatie met de plugin Yoast zit inbegrepen in alle website en webshop pakketten van Beabudai Design.

In alle website en webshop pakketten zit de Yoast SEO plugin voorgeinstalleerd, hiermee kunt u uw website voorzien van logische structuur, titel, meta omschrijving, meta keywords en waardevolle inhoud.

Voor vragen hoe Yoast werkt kunt u deze link volgen.